Hoe krijg je een sfeervol interieur?

Bijna iedereen wil wel een sfeervol interieur.
De plek waar je woont, werkt, leeft, tot rust komt, bepalen voor een groot deel of jij je gelukkig voelt. Mensen functioneren beter in een omgeving waar ze zich prettig en welkom in voelen.

Maximaal comfort en productiviteit

Het is daarom van groot belang om een speciaal voor jou passend interieur te ontwerpen; voor maximaal comfort en productiviteit.
Daarbij horen ook enkele eyecatchers en kunstobjecten; het oog wil ook wat.

Verschillende interieurstijlen in harmonie brengen

Als het om interieurs gaat hebben mensen hun eigen voorkeur voor een bepaalde stijl. Zo zou ik het liefst voor minimalistisch gaan, maar mijn man vindt dat te kil; liever heeft hij het wat gezelliger, wat huiselijker.

Dus aan het begin van onze relatie kozen we voor wit, zwart, her en der wat kleuraccenten, en hout. Tegenwoordig is de keuken landelijk met houten aanrechtblad en voorraadpotten op planken. Doordat ik op een gegeven moment genoeg had van het kille wit, ging ik verschillende muren in verschillende kleuren schilderen. Enkele vertrekken zijn echter wel wit gebleven, voor de balans. Het hele huis kakelbont is zeker niet mijn ding.
De verbindende factor door het hele huis zijn kleurrijke schilderijen. Soms een muurschildering. Zelf meubels schilder ik. Gelukkig zijn er meer verbindende factoren, zoals overal dezelfde kleur aan te houden, of te kiezen voor één duidelijke interieurstijl.

Persoonlijke voorkeuren en ‘less is more’

Allemaal hebben we onze eigen voorkeuren; vooral als het om je woon- of werkomgeving gaat. Interieurstyling is echter wel een vak apart. Het is namelijk handig als je de interieurregels kent om tot het gewenste resultaat te komen. Dat bespaart je veel frustraties en onnodige kosten. Zo is één van de moeilijkste regels toch wel: ‘less is more’. Zo een regel kun je starten door 50% van je interieur weg te doen. Maar afstand doen van wat bij je hoort, is lastig. Wat doe je weg, en wat wil je per se houden? Een onafhankelijke professional inschakelen betaalt zich al snel terug.

Hoe werkt de interieurstylist?

Als interieurstylist start ik altijd met een open en eerlijk gesprek. Hoe willen de bewoners leven, welke interieurstijl past het beste daarbij? Welke kleurtoepassing is psychologisch verantwoord? Wil de één warme kleuren en de ander het liefst alles wit? Met een beetje geluk sluiten de verschillende behoeftes aan bij een bepaalde interieurstijl, zoals Bohemien of shabby chic, Scandinavisch, traditioneel, industrieel, hypermodern. Bestaande interieurs waarin verschillende stijlen samenkomen, kunnen sfeervol omgetoverd worden tot een eclectische. Zo kan een simpel vijftigerjaren fauteuiltje dienen als finishing touch.

Actie!

Ga direct aan de slag.
Gooi eruit wat niet meer bij je past.

Contact opnemen

En neem vooral contact met mij op als je niet weet waar te beginnen, of als je vastloopt. Een eerste beeld-, bel- of mailconsult is altijd gratis.